Novice

Malonogometni turnir za prvaka Pomurja

Malonogometni turnir za prvaka Pomurja: KMN Lomanoše upravičile vlogo favorita

Območno regionalna liga v malem nogometu (ORLMN) Gornja Radgona je pripravila na Krajni ob soorganizaciji domačega kluba malega nogometa turnir za prvaka Pomurja. Tak turnir je potekal že sedmo leto in je plod sodelovanja osmim malonogometnih zvez v pokrajini ob reki Muri.

Na turnirju so sodelovale ekipe: Mister Baby Gederovci (ZKMN Ravenska liga), Grad (MNL Zahodno Goričko), Breza Brezovci (OZKMN Puconci), Lomanoše (ORLMN Gornja Radgona), Bunčani (MLMN Križevci pri Ljutomeru), Trnje (ZKMN Murska Sobota) in Gornji Petrovci (MZKMN Goričko). Ekipa Filovec (LMN Moravske Toplice) pa se turnirja ni udeležila.

Prvak Pomurja v malem nogometu v letu 2017 je postala ekipa Lomanoš, drugi so bili Bunčani, tretje Trnje in četrti ekipa Mister Baby iz Gederovec.

Slovenska malonogometna zveza (SMZ), ki na državni ravni povezuje mali nogomet, pa že v soboto, 1. julija 2017, prireja državno pokalno prvenstvo na travi, na katerega se lahko prijavijo tako članske kot veteranske ekipe. Naslov državnega pokalnega prvaka bodo namreč poskušali ubraniti KMN Lomanoše, ki so lani pometli s konkurenco in se zapisali kot prvi državni pokalni prvak SMZ. Ta turnir bo potekal v Turistično-športnem centru Trate v Gornji Radgoni.

Več o fenomenu malem nogometu v Pomurju pa v novem Vestniku.