Novice

Štajerski nogometni praznik

Bojan Prašnikar je bil po končani tekmi med Dravo in Primorjem zadovoljen ter je izpostavil:”Obe ekipi sta glede na stanje na lestvici želeli zmago, saj se obe ekipi borita za čim višje mesto. Tako smo že od prve minute in nato skozi vso tekmo videli zelo napadalen nogomet z obeh strani. Drava je bil veliko boljša v prvem delu in mi smo dobili zadetek po napaki našega vratarja. V drugem delu smo stopnjevali ritem igre in igrali predvsem veliko bolj agresivno. To nam je prineslo izenačenje in rezultat 1:1 je objektiven.”

  1. april:

Tekma Drava : Primorje 1:1

Tekmo so začeli:

Murko, Emeršič, Filipovič, Prejac, Kronaveter, Soska, Drevenšek, Berko, Horvat, Ogu, Zilič.
Po menjavah še Kelenc, Tisnikar in Zajc.

Kronologija tekme:

– 4. in 9. minuta – Rok Kronaveter je poiskusil z roba kazenskega prostora.
– 10.minuta – Ogu je lepo podal z leve strani in žoga je preletela vse obrambne igralca Primorja. Na 5. metrih pa se je sam znašel Berko, ki je zadel vratarja Neneziča.
– 15. minuta – Po dolgi akciji Drave je žoga prišla na desno stran do Drevenška, ki jo je lepo podal na sredino kjer je bil Zilič hitrejši od vratarja Neneziča in je žogo z glavo poslal v gol.

Vodstvo Drave 1:0, foto: RŠ

– 17. minuta – Kreft je prodrl po desni strani in podal na nasprotno stran kjer je Džuzdanovič streljal čez vrata.
– 22. minuta – Kronaveter je izvedel prosti strel z desne strani, v gneči pa je bil najvišji Emeršič vendar je njegov strel z glavo obranil Nenezič.
– 26. minuta – požrtvovalnost Ziliča in Horvata se je izplačala saj sta priborila žogo, ki je prišla do Drevenška ta pa je zvito streljal in Nenezič je s skrajnimi napori žogo odbil v kot.
– 29. minuta – Arnaut je streljal iz obrata za kakšnih 30 cm čez vrata Murka.
– 45. minuta – po kombinaciji Arnauta in Zatkoviča je slednji ostro streljal z roba kazenskega prostora malo mimo vrat Murka.
– 53. minuita – Kronaveter je z desne strani, iz 7 – 8 metrov, ostro streljal, vendar je Nenezič žogo odbil v kot.
– 59. minuta – Zilič je pobegnil po levi strani, preigraval in slabo zaključuil samostojno akcijo.
– 64. minuta – hitra kombinacija Ziliča in Kelenca, ki je prodrl po levi strani in podal Kronavetru, ki je iz težkega položaja streljal, vendar je Nenezič branil.
– 74. minuta – igralci Primorja so lepo prenesli žogo iz desne na levo stran, kjer se je v kazenskem prostoru Drave znašel sam Džuzdanovič in je rutinirano po tleh premagal Murka.
– 76. minuta – po kotu z desen strani Primorja je žoga prišla do Arnauta, ki je dobro streljal, vendar je Murko žogo odbil v polje.
– 80 minuta – po dolgi akciji Drave je Zilič v sredini kazenskega prostora streljal iz težkega položaja in zadel prečnik, nato pa je v nadaljevanju akcije poskusil še Kelenc.
– 92. minuta – po sodnikovem podaljšku je imel Šabec še eno lepo priložnost za Primorje vendar je Murko ponovno odlično obranil.

  1. april:

Drava – Primorje

Danes ob 17. uri se bosta na ptujskem Mestnem stadionu v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije pomerili ekipi Drave in Primorja. Glavni sodnik srečanja je Dragoslav Perič. Njegova pomočnika bosta Primož Arhar in Gregor Rojko, medtem ko bo delegat tekme Branko Gros.

Čakamo na izenačenje v zmagah!

V tekmovalni sezoni 2006/2007 Prve lige Telekom Slovenije sta se ekipi Drave in Primorja pomerile že trikrat. Ajdovci so bili uspešnejši, saj beležijo dve zmagi, Drava pa eno. Primorje je v 3. krogu doma zmagalo z 1:0 in je tudi v 12. krogu na Ptuju z dvema zadetkoma Gorana Arnauta odneslo zmago z 0:2. Zadnjo tekmo teh dveh tekmecev v Ajdovščini, v 21. krogu, pa je dobila Drava z 1:3. Za Ptujčane je dal dva zadetka Rok Kronaveter, medtem ko je enkrat zadel Borut Tisnikar. Lahko Kronaveter danes ponovno po tekmi premora eksplodira in doseže kakšen odločilen ter sila pomemben zadetek za Dravo? Če dodamo malo statistike: gostje so trenutno na 4. mestu prvenstvene lestvice in varovanci Bojana Prašnikarja so do sedaj zbrali 44. točk. Nogometaši Drave pa so trenutno z 39. zbranimi točkami na 6. mestu. Obe ekipi si želita še višje in bosta danes prav gotovo igrali na zmago.

Pohvale za organizacijo!

V športu se le redko zgodi, da je organizator kakšne tekme dobi tudi pohvalo. To so dobili pri Nogometnem klubu Drava Ptuj od delegata tekme med Dravo in Mariborom, saj je bila tekma izpeljana na visokem nivoju. Minila je brez incidentov je dejal vršilec dolžnosti poslovnega direktorja Nogometnega kluba Drava Ptuj Boris Emeršič, ki je pred današnjo tekmo s Primorjem še povedal: ”Na tekmi pričakujemo med 1500 in 2000 gledalcev, ki upam, da bodo pripomogli naši ekipi do nove zmage. Gledalci nas bi lahko ponesli do pozitivnega rezultata in bodo velika vzpodbuda predvsem za naše mlade igralce.”

Šterbal na tribuni!

 

Kapetan in legendarni igralec ptujske Drave Emil Šterbal bo tekmo med Dravo in Primorjem spremljal s tribune, saj ima zaradi kartonov prepoved igranja.

Modri kurenti v en glas!

Organizirana navijaška skupina Nogometnega kluba Drava Ptuj Modri kurenti pozivajo vse ljubitelje nogometa, da se jim pridružijo in skupaj z njimi navijajo v en glas za ptujske nogometaše. Na današnji tekmi bodo Modri kurenti bučno vzpodbujali ptujske modre in pozivajo tudi vse navijače, da glasno navijajo za Dravo na vsaki tekmi!

  1. april:

Lepi spomini!

 

Obrambni igralec Drave Andrej Prejac je eden izmed tistih igralcev, ki so s svojimi igrami v spomladanskem delu prvenstva pozitivno presenetili. Prejac se je iz vezne linije preselil v obrambno vrsto in je s svojo nepopustljivo in borbeno igro prepričal trenerja Dražena Beska, da je postal standardni igralec prvega moštva. Mladi nogometaš Drave je bil včeraj na novinarski konferenci Nogometnega kluba Drava dobro razpoložen:”. Za nami je uspešno gostovanje v Kopru, kjer smo v težki tekmi osvojili tri točke, ki so nam dala malo več sproščenosti in sedaj je tudi vzdušje na treningih boljše. Na Ajdovščino oziroma Primorje nas vežejo lepi spomini, saj smo v začetku spomladanskega dela na gostovanju zmagali z 3:1. Na nedeljski tekmi upam, da bomo ponovili dobro igro iz zadnjih tekem in da bodo točke ostale na Ptuju. Rad pa bi povabil čim več navijačev na tekmo in obljubljam, da se bomo igralci potrudili odigrati po najboljših močeh!”

  1. april:

Dobro vzdušje v ekipi!

Po sobotni zmagi v Kopru je bilo danes razpoloženje na novinarski konferenci Nogometnega kluba Drava Ptuj zelo sproščeno. Standardno sta na konferenci sodelovala vršilec dolžnosti športnega direktorja kluba Boris Emeršič in trener Dražen Besek, medtem ko je izmed igralcev sodeloval Andrej Prejac. Trener ptujskih modrih je izpostavil: ”Po dveh dobrih rezultatih (neodločen rezultat na štajerskem derbiju proti Mariboru in zmaga na gostovanju v Kopru) se vidi oziroma čuti dobra atmosfera in zadovoljstvo med igralci. Tekma s Primorjem je za nas dobra priložnost, da vežemo dobre rezultate naprej in da serijo povečamo na sedem osvojenih točk v nizu. Z zmago proti Ajdovcem bi potrdili dobro delo in dobre igre v zadnjih dveh krogih. Na tekmi tokrat ne morem računati na kaznovanega Šterbala in bolanega Jonathana, medtem ko so ostali igralci pripravljeni. Moje mnenje je tudi, da se zmagovalna ekipa ne menja, vendar bom na tekmi proti Primorju vrnil v ekipo Kronavetra in Emeršiča. Na vsaki tekmi do konca bo ekipa Drave štartala na zmago, saj je do konca prvenstva možno osvojiti še 21. točk in naša ekipa bo dala vse od sebe, da jih osvoji čim več in se s tem uvrsti čim višje v prvenstvu.”